ZAKAJ JE MASAŽA TAKO POMEMBNA?

Skoraj ni človeka, ki ga ne bi prej ali slej zabolelo v križu, ramenih ali vratu. Statistike kažejo, da približno 65 odstotkov aktivnega prebivalstva išce zdravniško pomoc zaradi bolecin v križu. Vzrokov za pogoste bolecine v križu in vratu je mnogo, najpogostejši vzrok pa so spremembe v medvretencni plošcici ali diskus. Zaradi premalo gibanja in slabe prehrane lahko že zgodaj opazimo degenerativne spremembe, po 30. letu starosti pa je le malo hrbtenic, ki ne bi kazale znakov prehitrega staranja. Te spremembe nastanejo pri vsakem cloveku prej ali pozneje, so bolj ali manj mocno izražene. Sodobni nacin življenja, malo gibanja, veliko sedenja, pisarniško delo... nas silijo v prisilno držo, katere posledica so spremembe med vretenci. Zaradi tega se lahko pojavijo tudi bolecine v rokah in glavoboli, ki pa so vse bolj prisotni tudi zaradi napetih vratnih mišic.

KAKO SI LAHKO POMAGAMO?

S pomocjo masažnih tehnik, sprostitve in ustreznega raztezanja se da, kar v najvecji meri odpraviti bolecino, ponovno pridobiti izgubljeno gibljivost in mišicno moc ter preventivno poskrbeti, da ne nastopijo težave. Z ustrezno masažo dosežemo sprostitev in povecano prekrvavitev mišic. Ena terapija izboljša stanje za nekaj casa, vec terapij pa lahko odpravi tudi dolgotrajne kronicne težave in prepreci poslabšanje stanja.

Masaža se priporoca pri vseh lažjih ter težjih problemih in poškodbah kot so npr. išias, lumbago, hernija disk, posedanje vretenc, glavobolih, slabi prekrvavitvi, oteklim nogam…